Smartlog v3 » http://soeren.langelund.com » 20 år med TV 2-minder
Opret egen blog | Næste blog »

20 år med TV 2-minder

1. Oct 2008 14:33, Søren Langelund

 Jubilæum: Tænk, at det er 20 år siden, at Samuel Rachlin kunne byde velkommen til den første nyhedsudsendelse på TV 2. En udsendelse, der ikke fungerede fremragende, men pionererne fra Odense kom hurtigt efter det. TV 2 NYHEDERNE formåede at komme tæt på befolkningen og blev snart den mest sete nyhedsudsendelse, ligesom TV 2 som helhed blev danskernes foretrukne kanal. Begge dele er stadig gældende her i 2008.

Som Kenneth Plummer, DR's generalsekretær, meget præcist sagde det i NEWS-studiet i aftes, så var TV 2 dog ikke kun en succes internt. Kvægtorvets moderne metoder smittede også af på Danmarks Radio, og selvom man kan argumentere for, at TV 2 også smittede DR med en populistisk syge, har den sunde konkurrence mellem de to kanaler som udgangspunkt klart været en enorm fordel for begge parter. På et internationalt marked med et hav af kanaler er det intet mindre end ekstraordinært, at DR og TV 2's kanaler sammen - stadig - står for over totredjedele af danskernes tv-sening.
 
TV 2 har uden tvivl betydet mere for danskerne såvel som tv-branchen, end man fyldestgørende kan gøre rede for i et sølle blog-indlæg. For mig personligt står nogle øjeblikke dog særligt klart i bevidstheden, så hvorfor ikke lige fremhæve dem? TV 2's nærmest revolutionerende game-quiz Lykkehjulet var med helt fra starten, og helt fra starten fik det også en speciel betydning for mig. Jeg overdriver ikke, når jeg siger, at dét programs leg med bogstaver i høj grad kan tilskrives, at jeg kunne læse og skrive, før jeg startede i børnehaveklassen. Og lærte værdien af en uldplaid, naturligvis!

Fra de glade 90'erne husker jeg også tydelig, hvordan TV 2 nærmest formede min hverdag, når jeg kom hjem fra skole. Eftermiddagen gik med Bubbers badekar og senere Beverly Hills 90210, Dallas og Venner, og når sommerferien nærmede sig, var det også på TV 2, at det ene uforglemmelige sportsminde efter det andet forplantede sig. Det var på TV 2, at Flemming Toft råbte hut-li-hut under EM-sejren i 1992, ligesom det også var her, at Mader og Leth som ingen andre videregav en passioneret og nærmest poetisk overlevering af Tour'en - naturligvis mest fængslende i og omkring 1996, da Bjarne Riis triumferede med en historisk sejr. 

Fredag aften brugte jeg også i høj grad på TV 2. Eleva2erens visionære blanding af journalistik og underholdning gik rent ind, og senere på aftenen var der gode odds for en Olsen-bande-film! Nyhedernes mere åbent kommunikerende tilgang til tv-mediet gjorde også, at det var her, jeg foretrak at tænde for at blive opdateret. Det var på TV 2, at jeg forskrækket afbrød min fødselsdag i 2001 for at se to charterfly smadre ind i tårnene på World Trade Center. En nærmest grådkvalt Poul Erik Skammelsen, der tilfældigvis befandt sig i New York, står stadig brændt fast på min nethinde. Bl.a. derfor er det også en stor fornøjelse dagligt at gå på arbejde i dag mange år senere - nu som kollega til Skammelsen, Dorph, Terkelsen og de andre tv-legender, der har været med fra dag ét. Fra dengang i 1988, hvor jeg var blot 4 år.

Selvom jeg f.eks. havde fornøjelsen af at lave royalt bryllup på hovedkanalen med Dorph i foråret, har jeg specielt meget glæde ud af at arbejde med Skammelsen. Vi har mange fælles aftenvagter på NEWS, og man skal i mine øjne lede længe efter en bedre journalist, en bedre kollega - ja slet og ret et bedre menneske. Han var meget ung, da TV 2 startede - præcist som jeg er nu - og han har vist ikke noget imod at være mit idol :-). Hvad der skal ske i fremtiden med TV 2, ved selv Poul Erik dog næppe. Vi skylder en fandens masse penge væk, reklamemarkedet er ualmindelig svækket, og snart sørger et frit digitalt sendenet for, at konkurrerende kanaler nemmere kan nå ud til danskerne.

Det er dog min tro og forhåbning, at TV 2 også lever i bedste velgående om en årrække. Hvis man ser på, hvor meget vi har udviklet os de sidste to-tre år alene, og hvor meget energi og drivkraft der har præget kanalen de sidste tyve år, kan man næppe være i tvivl om, at jubilaren dagligt sigter højere end i går og konstant vil gøre sig fortjent til at være danskernes foretrukne... Med de ord vil jeg gå ned og spise lidt velfortjent lagkage med kollagerne - den skulle efter sigende være ganske velsmagende!

Kommentarer

 1. coach outlet
  6. Apr 2012 05:03
  1

  Designs of this season give you the unlimited cool feelings in this cool summer. The new designs of Coach products in the coach outlet enrich our daily life. coach outlet store online are all designed with classic features, which are the perfect combination of fashion and function, so they are your ideal choice to select bags. They can show your elegance definitely. Coach Kristin Leather Tote in Coach Outlet Online is feature with top leather which is durable. Classic color is easy to match any clothes and different with other Coach bags. The bag with a large inside pocket and two outside pockets which are very convenient, you can take this bag in any occasions.

 2. louis vuitton uk
  6. Apr 2012 05:09
  2

  Whatever statement you're looking to make with your replica Authentic louis vuitton uk, we're sure you'll succeed with such a classic, iconic and simple bag. I am so confused that I don,t even know where to buy the Louis Vuitton Handbags. Because I can prefer to chose the fashionable design, favorable price, top service . Don't be stung online. there's no real need to rush Louis Vuitton outlet.If you can't walk into a store in or around your local region, online is your only other real-time alternative.

 3. Michael Kors Outlet
  27. Jul 2012 08:12
  3

  Julen har bragt velsignet bud - ikke mindst når det kommer til top 10-lister. Endelig er det igen blevet tid til at fælde dom og gøre status

 4. blue
  18. Aug 2012 04:27
  4

  [url=http://blogfather.net/blogs/bf_gaozhiqiang2]Neuregulin 1 Enzyme initial reaction rate[/url]
  [url=http://blogfather.net/blogs/bf_gaozhiqiang211]BMP4 protein[/url]
  [url=http://blogfather.net/blogs/bf_robert2011]happy2012[/url]
  [url=http://blogleaf.com/thrombopoietin/]thrombopoietin[/url]
  [url=http://blueapple.babybloggo.de]protein interaction[/url]
  [url=http://blueart.artblog.fr]Fluorescence In Situ Hybridization[/url]
  [url=http://bluebat.bricoblog.fr]scfv[/url]
  [url=http://bluehat.sosblogs.com/]tnf alpha[/url]
  [url=http://bluelake.auto-blog.fr]In Situ Hybridization[/url]
  [url=http://blueleaf.monbebeblog.com]blueleaf[/url]
  [url=http://bluelemon.sportbloggo.de]protein interaction[/url]
  [url=http://bluenight.reisebloggo.de/]In Situ Hybridization[/url]
  [url=http://bluerain.motorbloggo.de/]humanized Mab[/url]
  [url=http://bluesnow.lifestylebloggo.de]monoclonal antibody[/url]
  [url=http://bluestar.musikbloggo.de]In Situ Hybridization[/url]
  [url=http://bluetree.myblog.de/]scfv[/url]
  [url=http://bmp2.besthometreadmill.co.za/]bmp2[/url]
  [url=http://bmp2.designblog.fr/]bmp2[/url]
  [url=http://bmp2.iloveblog.com/]bmp2[/url]
  [url=http://bmp2.rmc.fr/]bmp2[/url]
  [url=http://bmp2.unblog.fr/]bmp2[/url]
  [url=http://bmp2pab.blogdetik.com/]bmp2pab[/url]
  [url=http://bmpprotein.sweetcircles.com/]bmpprotein[/url]
  [url=http://bmpprotein.wallinside.com/]bmpprotein[/url]
  [url=http://donde01.blog.com]donde01[/url]

 5. Louis Vuitton Bags
  20. Oct 2012 03:49
  5


  Fra New York motemerket Coach COACH, Louis Vuitton, Gucci (Gucci), Fendi (Fendi), PRADA (Prada) og andre


Introduktion

  28-årig redaktør på TV 2 NEWS, cand.mag. i Medievidenskab fra KU og filmanmelder/skribent beretter om alt fra kultur og kærlighed til dumsmarte debatoplæg og bovlamt brok

I mit øre

Seneste rangerede film

Kalender

« July 2018 »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 

Arkivskabet

Tags

Arkiv