Smartlog v3 » http://soeren.langelund.com » Bagger-sagen - den perfekte fødselsdagsgave
Opret egen blog | Næste blog »

Bagger-sagen - den perfekte fødselsdagsgave

7. Dec 2008 23:52, Søren Langelund

 NEWS 2 år: Mandag den 1. december var på alle måder en stor dag for NEWS. Ikke nok med at vi havde 2 års fødselsdag - vi fik også den perfekte gave. Fra morgenstunden var vi i en eksklusiv Breaking, da vores udsendte Rasmus Tantholdt ombord på krigsskibet Absalon i Aden-bugten kunne fortælle, hvordan det danske skib havde ledet en aktion mod pirater, der havde forsøgt at kapre et krydstogtskib med over 1000 mennesker ombord. Men det skulle blive meget, meget bedre.

Lidt over klokken otte kom vores ikke just adrætte finansredaktør Ole Krohn i fuld firspring tonsende ned på redaktionen, som var Wall Street krakket påny. I disse finanskrisetider plejer det at betyde én ting: En kæmpehistorie, vi kan komme først med. Og jeg skal da lige love for, at Ole havde en historie med. Halvforpustet blev der fremstammet noget med et krak i en it-virksomhed, ikke alle på redaktionsgangen var på fornavn med. Og så var der også noget med en direktør, der måske havde svindlet for hundredvis af millioner og nu var meldt savnet til Interpol.

Miseren lød næsten for absurd til at være sand, men vi skyndte os at gå i Breaking og få historien ud. Som de første, naturligvis. Her en god uge senere er det i samtlige danske medier stadig Stein Bagger-skandalen, der præger dagsordenen. Som Krohn - stadig med pulsen oppe - kunne fortælle NEWS-seerne mandag morgen, var der tale om den største danske erhvervsskandale siden Nordisk Fjer-krakket i 1991, og hurtigt fik historien ualmindeligt mange tilgangsvinkler: Hvem vidste hvad? Hvordan kunne det overhovedet lade sig gøre? Hvilke finansielle såvel som politiske konsekvenser får det? Hvor gemmer manden som tilsyneladende har svindlet for over 1,2 mia. kroner sig - og ja, hvad gør Bjarne Riis uden en hovedsponsor fra nytår? En kæmpe kriminal- OG finanshistorie som selv sætter dagsordenen i sportsblokken med sin ualmindeligt høje fascinationskraft for os alle sammen. På alle måder en perfekt fødselsdagsgave.

Vi gjorde alt, hvad vi kunne for at komme så bredt omkring og dybt ned i Bagger-sagen som muligt, og sent i aftes kunne vi så - igen som de første, naturligvis - fortælle, at Bagger havde meldt sig selv til politiet i Californien. En stærk afrunding på en bemærkelsesværdig nyhedsuge, hvor det er min klare forventning, at vi satte endnu en seerrekord. Og lad mig da lige med fødselsdagen in mente prale lidt: Vi startede med ca. 300.000 ugentlige seere og runder nu - håber jeg :) - 1,5 mio. ugentlige seere, der i snit ser med i over en halv time. Ikke ringe for en lille nichekanal, som kan ses af ca. 40% af befolkningen.

Og mon ikke det også bliver en ganske god uge, vi nu går ind i nu? I hvert fald fortsætter Bagger-skandalen i en rum tid endnu. Om et par dage bliver han formentlig udleveret til Danmark, og så venter vi alle sammen på den efterfølgende retssag og - ikke mindst - en forklaring. NEWS følger naturligvis sagen indgående nat og dag - som vi har gjort det indtil videre. Lad mig i den forbindelse lige slutte med et citat fra Politiken i torsdags, vi morede os meget over på redaktionen:

 ”Jeg fandt først ud af, at vi var gået konkurs, mandag morgen på vej til arbejde, da min mor ringede. Hun ser nemlig TV 2 NEWS”. Citat: Agge Kempff-Andersen, Softwareudvikler i IT Factory.

Kommentarer

 1. rené dalsgaard DALSGAARD jensen
  20. May 2009 15:46
  1

  jeg synte stein bagger
  er dum og grim
  og jeg tro ikke
  på stein bagger er
  gode chef for danmark
  og jeg håbe stein
  bagger blev stop
  for lange tid
  hilsen jasonbournejensen


Introduktion

  28-årig redaktør på TV 2 NEWS, cand.mag. i Medievidenskab fra KU og filmanmelder/skribent beretter om alt fra kultur og kærlighed til dumsmarte debatoplæg og bovlamt brok

I mit øre

Seneste rangerede film

Kalender

« July 2018 »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 

Arkivskabet

Tags

Arkiv