Smartlog v3 » http://soeren.langelund.com » Feodoraen af for Cohen
Opret egen blog | Næste blog »

Feodoraen af for Cohen

6. Jul 2008 15:55, Søren Langelund

 Leonard Cohen live: I løbet af gårsdagens Cohen-koncert foran Rosenborg Slot lettede aftenens hovedperson utallige gange på sin Feodora-hat i respekt og benovelse over såvel sit trofaste og hypnotiserede publikum som det fejlfrit spillende orkester, der akkompagnerede den aldrende men knivskarpe mester.

Men havde jeg haft en hat med, havde jeg taget den af endnu flere gange for legendariske Leonard, der mere end leverede varen og indfriede mine tårnhøje forventninger. En over tre timers himmelsk opvisning i musikalsk indlevelse og så mindeværdig en koncert, at man op til flere gange blev efterladt med gåsehud eller tårer i øjenkrogen i en sindsstemning af ren, ophøjet ekstase.

Cohen selv sluttede koncerten af med at understrege, at han aldrig ville glemme denne særlige aften, og mens en sådan udtalelse fra mange andres munde ville have klinget hult og klichefyldt, tvivlede man ikke et sekund på denne vidunderligt indsigtsfulde, charmerende og meditative poet, for et kvarter over midnat kendte man præcist til den følelse, Cohen beskrev. Følelsen om, at noget uforglemmeligt, evigtgyldigt havde fundet sted. En ganske særlig aften, hvis toner med al sandsynlighed stadig runger helt ind til Rosenborgs kronjuveler.

Forinden forløb en decideret perlerække af Cohen-klassikere så lang og imponerende, at man ikke var i tvivl om, at den kunne have fortsat til den lyse morgen. Startende med min personlige favorit Dance Me to the End of Love og afsluttende med I Tried to Leave You blev det til i alt 23 sange (heraf en to-tre afvigelser ift. turnestarten i Dublin for nogle uger siden). Der var alle de store hits som Hallelujah, First We Take Manhattan, I'm Your Man, Ain't no Cure for Love og Suzanne samt de fleste af de små, sitrende perler som Everybody Knows, Sisters of Mercy, Tower of Song, The Future, Democracy, Bird on a Wire og In My Secret Life. Omkredsende og dissekerende åndslivet, kærligheden og ensomheden, og omfavnende såvel livets lyse- som skyggesider. Ja, i det hele taget et repertoire fra en alfaderlig og alligevel nærværende skikkelse, som ramte mig stærkere og klarere med sin legemliggjorte lyrik, end jeg tidligere har oplevet.

Bortset fra en mindre detalje som det faktum, at Cohen ikke spillede en af mine absolutte favoritter Waiting for the Miracle, har jeg efterfølgende intet at irettesætte koncerten for overhovedet, hverken hvad angår fremførelse, lydteknisk kvalitet - eller sågar vejret, som viste sig fra sin bedste side denne lune sommeraften. Alt gik op i en højere enhed, hvis epicenter var noget så simpelt som en gammel trobadour med en stemme sendt fra himlen og en hat under armen. Leonard - you're my man!

Kommentarer

  1. Nike Sko
    26. Oct 2012 03:54
    1

    Den kjente New York skodesigner Ronnie Fieg dette igjen for å se samarbeid med skoen merkevare, offisielt


Introduktion

    28-årig redaktør på TV 2 NEWS, cand.mag. i Medievidenskab fra KU og filmanmelder/skribent beretter om alt fra kultur og kærlighed til dumsmarte debatoplæg og bovlamt brok

I mit øre

Seneste rangerede film

Kalender

« July 2018 »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 

Arkivskabet

Tags

Arkiv

Relaterede