Smartlog v3 » http://soeren.langelund.com » Herre i eget hus
Opret egen blog | Næste blog »

Herre i eget hus

28. Jun 2008 20:34, Søren Langelund

 Ny lejlighed: I morgen sker endelig dét, som jeg i uge- og månedsvis har talt ned til og været noget så mentalt forberedt på: Jeg fraflytter mine ydmyge, indskrænkede kollegiefaciliteter til fordel for min helt egen, nykøbte og i øvrigt totalt overlækre lejlighed, hvis jeg nu selv skal sige det :-).

Jeg var mere end glad for at bo på det skønt socialt kollegie de første 2-3 år, men det sidste halvandet år har det været en daglig kamp at tage til takke med små ni kvadratmeters værelse og - ikke mindst - det aldrig at have noget for sig selv. Noget jeg kunne kalde mit. Noget jeg kunne udfolde mig på i stedet for at blive holdt nede af.

Fælleskøkkenets komfur skulle deles med 15 andre mennesker, jeg havde én lille hylde i et køleskab, ro og fred var der aldrig noget af, og selv den mindste form for boligmæssig selvrealisering var så godt som umulig. Det gamle, slidte og håbløst hærgede betonbyggeri blev heller ikke just mere attraktivt af at været hjemsøgt af ikke så mider, fluer og andet uhygiejnisk skidt, som man har svært ved at blive rigtigt gode venner med i længden. Som jeg sidder her i dag, er jeg vokset fra kollegielivet, og jeg har meget svært ved at komme i tanke om noget, jeg for alvor kommer til at savne. Jo, her er da et par mennesker, jeg holder af, men de er - no offense - meget, meget få i forhold til nogle år tilbage, og jeg tvivler på, at jeg kommer rendende desperat tilbage til en renunion lige med det første.

Så sent som i morges blev jeg kl. fire vækket af stive og festglade unge, som til deres store fornøjelse havde fået fat i både en megafon og et enormt båthorn a la dem man bruger til store fodboldkampe. Charmerende, ik'? To timer senere var der ro - indtil hujende studenter så begyndte at suse op og ned af den store hovedvej, som ligger alt for tæt på mit vindue. Et vindue, som i øvrigt er åbent døgnet rundt for at undgå decideret kvælelse i det tætte lokale. Det bliver helt mærkeligt fra i morgen af ikke kun at have både et reelt badeværelse, soveværelse, køkken og stue, men også at have det for mig selv. Helt mærkeligt som i forrygende fantastisk.

Min nye lejlighed er oven i købet kun et par år gammel, og dermed er alt totalt nyt og lækkert indvendigt. Fra trægulv og toiletfliser til den store, bekvemmelige altan, hvorfra man kan nyde en nærmest beach resort-agtig gårdhave og en skønt forfriskende havudsigt. Og så er det bestemt også rart, at jeg fremover på under to minutter kan gå på arbejde. Eneste problem er umiddelbart, at jeg ikke har nogle møbler at fylde lejligheden ud med indtil videre, så der går nok nogle uger/måneder, før alt for alvor er på plads. Men det er til at overkomme, synes jeg. Ligesom det er mere end acceptabelt, at jeg har gældsat mig op til begge ører og fremover kommer til at betale betragteligt mere i husleje end i dag. For taget i betragtning at jeg reelt betaler for den ultimative frihed, synes jeg egentlig, jeg er sluppet billigt.

Kald mig gammel, småborgelig eller kedelig, men det bliver så skønt at blive herre i eget hus. Gad vide om jeg overhovedet får sovet i nat af bare spænding. Ved middagstid i morgen går det i hvert fald løs, og jeg vil nok i de næste par uger smide et par billeder op af the new place på min facebook-profil. Glæd jer - det gør jeg ihvertfald :-)...


Introduktion

    28-årig redaktør på TV 2 NEWS, cand.mag. i Medievidenskab fra KU og filmanmelder/skribent beretter om alt fra kultur og kærlighed til dumsmarte debatoplæg og bovlamt brok

I mit øre

Seneste rangerede film

Kalender

« July 2018 »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 

Arkivskabet

Tags

Arkiv