Smartlog v3 » http://soeren.langelund.com » iPhone 4 og 'Antennagate' - når medierne forsøger at redde ansigt
Opret egen blog | Næste blog »

iPhone 4 og 'Antennagate' - når medierne forsøger at redde ansigt

16. Jul 2010 22:34, Søren Langelund

At Janteloven bestemt ikke kun trives i den danske andedam, er tydeligt for enhver, der har fulgt bare en smule med i den megen heftige medievirak i forbindelse med Apples lancering af deres seneste stykke legetøj til voksne, iPhone 4. Efter adskillige succesfulde og opsigtsvækkende produkter, har Apple tilsyneladende denne gang vist sig fra en menneskelig side og leveret et ikke-fejlfrit produkt, og det skal jeg da ellers love for, har fået den samlede horde af globale medier til mere eller mindre at udråbe iPhone 4 til den moderne verdens sande fjende #1. Hvorfor rapportere om sult, krige, finanskrise m.v., når man tilsyneladende endelig kan få skovlen under Apple? 

Lad det være sagt med det samme: Apple har fået så rigeligt med positiv omtale - også for meget. Og ja, hypen omkring f.eks. iPhone-lanceringerne har været voldsomt overdrevne. Men det er vel mediernes egen skyld - ikke Apples -, og i stedet for at se kritisk i egen barm, er det nu som om at medierne kollektivt er blevet enige om en overreageret og forholdsvis usaglig modreaktion efter en årrække, hvor de har været spændt for Apples kompetente markedsføringsafdeling. 

For hvis man kigger på fakta i forbindelse med den såkaldte 'Antennagate', er det bemærkelsesværdigt få kunder (ca. 0,5%), der har klaget til Apple over den nye iPhones modtageforhold, der ellers er omdrejningspunkt for hele miseren. Langt færre købere har klaget over den nye telefon end ved lanceringerne af tidligere modeller, samtidig med at Apple aldrig har solgt så mange eksemplarer af noget produkt på så kort tid end iPhone 4.

Hvis det var mig, der havde givet over 5.000 kr. for en telefon, jeg ikke var tilfreds med, havde jeg forlangt mine penge tilbage - hvilket Apple også tilbyder - men det er der heller ikke særligt mange, der har gjort (kun 1,7% af køberne - mod 6% ved lanceringen af den tidligere model, 3Gs). Tværtimod bugner nettet med tonsvis af imponerede brugeranmeldelser fra folk, der rent faktisk har anvendt telefonen, og flere af de store, etablerede og velrenommerede gadget-sites og -magasiner har i fælles flok udråbt iPhone 4 til den bedste smartphone på markedet (!).

Bemærkelsesværdigt er det også, at lydkvaliteten ved opkald med iPhone 4 ifølge anmeldere er markant bedre, end når man bruger 3Gs, ligesom man til Apples forsvar også skal nævne, at det er påvist på adskillige andre smartphones fra konkurrerende mærker, at signalstyrken påvirkes af, om man holder på den indbyggede antenne. 

Men iPhone 4 er da langt fra perfekt. En af grundene til, at jeg personligt ikke pt. regner med at opgradere fra min elskede 3Gs er f.eks., at jeg er skuffet over, at harddiskmængden ikke er blevet forøget i den nye model, ligesom jeg har svært ved at se mange deciderede nye, brugbare hardware-features, når man har en 3Gs med det nye iOS4-software og husker på, at prisen altså forventes at være over 5.000 kr. for en iPhone 4.

Tilsvarende har Apple ikke just håndteret situationen elegant, og der er garanteret også nogle, der har oplevet reelle problemer med signalstyrken i form af tabte opkald m.v. Men det virker som sagt som om, at der er tale om forholdsvis få brugere fortrinsvis i områder med særligt dårlig dækning (hvilket sjældent er et problem i Danmark), og når man lancerer sit nye guldæg, der tilmed sælger og anmeldes bedre end de tidligere modeller, kan jeg egentlig godt forstå, at man ikke lægger sig fladt på maven fra Apples side. I mine øjne må man som virksomhed gerne være stolt af sit produkt, og sålænge man ikke tvinger nogen til at købe det og tilmed tilbyder utilfredse kunder deres penge retur, hvad er så problemet? 

Hvis jeg var blandt de 98,3% tilfredse kunder, ville jeg efterhånden være en smule træt af at læse spalter op og spalter ned om, hvor elendigt mit nye yndlingslegetøj er, og den virkelige historie burde være, at medierne forsøger at koge enorme mængder suppe på 'Antennagate' i et ynkeligt og unuanceret forsøg på at få Apple ned med nakken og derigennem redde ansigt indadtil såvel som udadtil over for dem, der (med rette) vil mene, at Apple er blevet strøget for meget med hårene igennem de senere år.

'They had it coming'. 

Kommentarer

 1. Klaus B H
  17. Jul 2010 15:33
  1

  Godt indlæg Søren. Opløsningen på skærmen og telefonens generelle udseende er sgu nok til at jeg allerede står på venteliste.

 2. MBT Sko
  24. Oct 2012 03:03
  2

  tilstrømningen av folk. Selv gravert så mye, men hver gang og er basert på flat bunn yttersåle, den mest originale


Introduktion

  28-årig redaktør på TV 2 NEWS, cand.mag. i Medievidenskab fra KU og filmanmelder/skribent beretter om alt fra kultur og kærlighed til dumsmarte debatoplæg og bovlamt brok

I mit øre

Seneste rangerede film

Kalender

« July 2018 »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 

Arkivskabet

Tags

Arkiv