Smartlog v3 » http://soeren.langelund.com » Nyt job, nye udfordringer
Opret egen blog | Næste blog »

Nyt job, nye udfordringer

13. Jun 2008 08:05, Søren Langelund

 On air-redaktør: Jeg er - som så oftest pointeret før - utroligt glad for mit job på TV 2 NEWS, og den glæde er ikke blevet mindre den sidste uges tid, hvor jeg oven på den store bryllupsdækning for TV 2 nu kan småstresse over karrierens hidtil største udfordring. Jeg er nemlig blevet såkaldt 'on air-redaktør' på NEWS.

Som det måske fremgår af navnet, så ligger der i den stilling væsentligt mere ansvar end i min oprindelige. I samarbejde med den ansvarshavende redaktør på dagen står jeg for ledelsen af den daglige redaktion, og sørger hele tiden for at prioritere og tilrettelægge, hvilke indslag/interviewes/lives/m.v. vi skal dække og hvornår.

Meget banaliseret kan man praktisk sammenligne vores afviklingskø på NEWS med en playliste, som de fleste kender fra musikafspilningsprogrammer som iTunes, hvor man også i en rækkefølge kan sammensætte enkeltelementer - og helst så det giver det mest sammenhængende og flydende hele. Min hovedopgave er, at sammensætte en sådan kø til hver halve time vi sender, og med den ene hånd sørge for at rækkefølgen bliver fulgt on air (at de seneste indslag kommer med hver gang, at interviews er skarpe og tilpas lange, at livereportere er igennem med aftalte gæster, pointer m.v., at vi ikke går over/under tid etc.), samtidig med at den anden hånd opsætter den næste udsendelseskø.

Der vil naturligvis altid være historier og overblik, der går igen fra udsendelse til udsendelse, da vi ikke beder seeren om at se med i timevis for at kunne få den seneste opdatering, men det betyder langt fra, at to køer som oftest er tilnærmelsesvist ens. Om morgenen har vi f.eks. en masse grafikker og features, hvor vi ser på dagens store historier i såvel udland og indland som finans, og disse bliver spredt ud over den dynamiske morgenflade sammen med en masse liveomstillinger til Vejret, Dagbladet Børsen, Vejdirektoratet, TV 2's regioner, Christiansborg og vores sendevogne på gaden, hvor den enkelte historie udspiller sig.

Selvom vi har en halv time at gøre godt med hver gang, så kan vi selvsagt ikke nå alle disse ovenstående hver gang, når vi også har indslag, interviews, telefon-lives m.v., ligesom vi oftest vælger at fokusere særligt på én nyhedsgenre i forskellige udsendelser. Foruden dagens absolutte tophistorier fra Indland, så kan man ofte støde på en halv time næsten udelukkende med finans- eller udlandsstof, specielt hvis vi har spændende nye vinkler, gæster eller lives til de enkelte historier. Sidst men ikke mindst, så forsøger vi også at klemme 3-5 minutters sport ind i de fleste udsendelser, men det kan være meget svært at nå - specielt i vores primetime-slots.

På den måde skulle man gerne som seer samlet set gerne få en varieret og spændende udsendelse i de fleste tilfælde - uden vi går hverken over eller under tid, så reklamerne kan komme på, inden vi præcist hel eller halv går på igen. En udsendelse, som er hhv. hurtigt, dynamisk godt selskab om morgenen, en levende debatterende og konkretiserende indgang til dagens tophistorier sidst på eftermiddagen, eller perspektiverende, dybdegående og fremadskuende om aftenen - for nu at stille det op i vores tre prime times hovedformål. Ind i mellem og i løbet af dagen er der så mere almindelige nyhedsudsendelser, men ydermere går vi sandsynligvis også i breaking på et eller andet tidspunkt, ligesom vi kl. 12 og 14 skal lave korte, præcise udsendelser for hovedkanalen, TV 2 - hvilket betyder ekstrem minutiøs planlægning ned til sekundet. Så det skorter ikke just på pauser eller tid til at kede sig.

Det gode ved sidstnævnte er, at man altid er i gang og at arbejdsdagen aldrig går ned i tempo. Nyheder i almindelighed og på tv i særdeleshed er evigt pulserende, og de konstant krævende udfordringer passer mig strålende. Oven på bryllupstilrettelæggelsen for TV 2 har jeg dog haft lidt svært ved at sove og slappe af, når jeg kom hjem, og selvom det langt fra er blevet nemmere efter det mere stressende nye job, så klynker jeg ikke. Jeg er sikker på, at jeg nok skal blive bedre til at overkomme det hele, når det kommer lidt på afstand. Jeg har altid været en arbejdsbi, som elsker at være i gang og have nok at se til - hellere for meget end for lidt. Og så må jeg sove, når jeg bliver gammel ;-)...

Kommentarer

 1. cheap jordans
  21. Dec 2010 03:27
  1

  *Din artikel er fremragende, er stor, jeg kan lide det!

 2. coach outlet
  6. Apr 2012 08:51
  2

  Designs of this season give you the unlimited cool feelings in this cool summer. The new designs of Coach products in the coach outlet enrich our daily life. coach outlet store online are all designed with classic features, which are the perfect combination of fashion and function, so they are your ideal choice to select bags. They can show your elegance definitely. Coach Kristin Leather Tote in Coach Outlet Online is feature with top leather which is durable. Classic color is easy to match any clothes and different with other Coach bags. The bag with a large inside pocket and two outside pockets which are very convenient, you can take this bag in any occasions.

 3. louis vuitton uk
  6. Apr 2012 08:51
  3

  Whatever statement you're looking to make with your replica Authentic louis vuitton uk, we're sure you'll succeed with such a classic, iconic and simple bag. I am so confused that I don,t even know where to buy the Louis Vuitton Handbags. Because I can prefer to chose the fashionable design, favorable price, top service . Don't be stung online. there's no real need to rush Louis Vuitton outlet.If you can't walk into a store in or around your local region, online is your only other real-time alternative.

 4. Michael Kors Outlet
  27. Jul 2012 08:09
  4

  Julen har bragt velsignet bud - ikke mindst når det kommer til top 10-lister. Endelig er det igen blevet tid til at fælde dom og gøre status

 5. Nike Shoes Online
  29. Oct 2012 03:26
  5

  people with anchovy oil era when seasoning.Later, gladiator sandals in the women's sector mercilessly fire one.But now,


Introduktion

  28-årig redaktør på TV 2 NEWS, cand.mag. i Medievidenskab fra KU og filmanmelder/skribent beretter om alt fra kultur og kærlighed til dumsmarte debatoplæg og bovlamt brok

I mit øre

Seneste rangerede film

Kalender

« July 2018 »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 

Arkivskabet

Tags

Arkiv