Smartlog v3 » http://soeren.langelund.com » On rotation vol. 17 (Lykke Li - Youth Novels)
Opret egen blog | Næste blog »

On rotation vol. 17 (Lykke Li - Youth Novels)

10. Feb 2008 17:00, Søren Langelund

 Youth Novels: Så har de gjort det igen, svenskerne. Vort ulideligt musikalske broderfolk på den anden side af Øresund har for Gud ved hvilken gang fostret en artist i international klasse, og bare for at få vores misundelse til at blive desto mere indebrændt har vi sågar denne gang at gøre med en bare 21-årig debutant, som på sit første album lyder som en kunster, man har lyst til at høre på, indtil ørene falder af. Navnet er Lykke Li, og efter bare et par gennemlytninger af hendes Youth Novels-debut vil man ud fra sin sindsstemning at dømme tilføje et 'g' til hendes navn.

For sikke dog det pigebarn kan synge! Tøsepigebarnet er i besiddelse af en fantastisk hypnotisk stemme, som kombinerer en allestedsnærværende alfevokal a la Björk, Emilíana Torrini eller Henriette Sennenvaldt med en meget følsom, næsten for skrøbelig nattergals resonans.

Det ene øjeblik omgivet af estatisk elektronik, det næste nærmest demonstrativ skrabede orgeltoner, leverer Lykke Li varrieret, prægnant pop i low fi-alternative-afdelingen, som ikke kan undgå at sætte gang i hofterne, når I'm Good, I'm Gone-førstesinglen hamrer afsted, få det blødende romantikerhjerte til at banke når hun sødt tilbageholdende forklarer en forelskelse i Little Bit, eller give gåsehud når hun f.eks. ømt viskende synger "time will fly upon my baby's back" i Time Flies.

Youth Novels
indeholder alt fra fra lykkeligt lallet lommefilosofi til smådepressiv sjælegransken, og det hele rammer lige dybt, lige stærkt. Både ved første og tiende gennemlytning. Lykke Li er kommet for at blive, og jeg har svært ved at forestille mig andet end, at hun her har begået et af de bedre albums i 2008. Og så må vi forsøge at abstrahere fra det faktum, at hun er svensk...

Kommentarer

 1. Nike Free Dame
  25. Oct 2012 03:23
  1

  øver ballet, forbedret udgave af de balletsko ved første øjekast.
  2 flade sko


Introduktion

  28-årig redaktør på TV 2 NEWS, cand.mag. i Medievidenskab fra KU og filmanmelder/skribent beretter om alt fra kultur og kærlighed til dumsmarte debatoplæg og bovlamt brok

I mit øre

Seneste rangerede film

Kalender

« July 2018 »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 

Arkivskabet

Tags

Arkiv

Relaterede