Smartlog v3 » http://soeren.langelund.com » On rotation vol. 18 (Thriller 25th Anniversary Edition)
Opret egen blog | Næste blog »

On rotation vol. 18 (Thriller 25th Anniversary Edition)

13. Feb 2008 01:45, Søren Langelund

 Thriller - 25th Anniversary Edition: Som tidligere annonceret her på bloggen, var det i december sidste år 25 år siden, at popkongen himself, Michael Jackson, udgav det album, som skulle vise sig at blive verdenshistoriens mest sælgende. Titlen var - naturligvis - Thriller, og for at fejre jubilæet har Jackson nu genudsendt moderen til alle pop-cd'er i en ny udgave. Vi er nok mange, som havde foretrukket, at Jackson gik i gang med et helt nyt album, og man kan med rette også være skeptisk, for behøver vi virkelig en ny udgave af et i forvejen perfekt album?

Det korte svar - når man først har hørt den nye Thriller - er: ja. For det første har Jackson restaureret samtlige de originale sange, så de lyder supersprøde, -skape og -friske rent teknisk, og var man nogensinde i tvivl om dette albums eviggyldighed, er man det bestemt ikke efter et par hurtige gennemspilninger eller ti. Klassikere som Beat It, Thriller og The Girl is Mine samt mine personlige favoritter Billie Jean og Wanna Be Startin' Somethin' har simpelt hen aldrig lydt bedre! I mine øjne og ører er og bliver Dangerous-albummet fra 1991 Jacksons hovedværk, men ved genhøret med ovennævnte perler er det ikke svært at forstå, hvorfor over 104 millioner (!) mennesker har investeret i Thriller.

Som ekstra icing on the cake har Jackson også valgt at genindspille fem af numrene i nutidige versioner sammen med hhv. Will.I.Am, Kanye West, Fergie og Akon. Og igen bliver ens mulige skepsis over for denne eventuelle form for helligbrøde gjort til skamme. For de fleste af de nye versioner/remixes fungerer faktisk overraskende godt! Selvfølgelig er de nye ikke så gode som de oprindelige sange, men mindre kan også gøre det.

Mest originale er Akons udgave af Wanna Be Startin' Something og Will.I.Am's The Girl is Mine, som på trods af få ligheder med originalerne bestemt har deres unikke charme. Kanye West har ikke ændret så meget på hans Billie Jean, men også denne lidt langsomme, funky version kan bestemt anbefales. Beat It er i 2008-udgaven gjort til en decideret duet mellem Fergie og Jackson, og selvom Fergie kunstnerisk ikke tilføjer det store, er den opdaterede produktion i sig selv sangen værd.

Ydermere byder cd'en også på en simpel, skøn ballade kaldet For All Time, som stammer fra originale Thriller-demo-sessions, men først nu er produceret til ende og udgives. Uden at være Jacksons mest originale sang er For All Time meget nem at synge med på og umulig ikke at holde af. Sidst men ikke mindst indeholder udgivelsen også en dvd med restaurerede musikvideoer fra Thriller-æraen, så der er efterhånden ikke mange grunde til ikke at købe - eller genkøbe - en af musikhistoriens essentielle albums.

All hail the King of Pop!

Kommentarer

  1. Nike Free Dame
    25. Oct 2012 03:23
    1


    Supermodellen fotograferet på gaden, en overraskende høj andel af balletsko,


Introduktion

    28-årig redaktør på TV 2 NEWS, cand.mag. i Medievidenskab fra KU og filmanmelder/skribent beretter om alt fra kultur og kærlighed til dumsmarte debatoplæg og bovlamt brok

I mit øre

Seneste rangerede film

Kalender

« July 2018 »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 

Arkivskabet

Tags

Arkiv

Relaterede