Smartlog v3 » http://soeren.langelund.com » On rotation vol. 19 (Nordstrøm – Endnu Én)
Opret egen blog | Næste blog »

On rotation vol. 19 (Nordstrøm – Endnu Én)

29. Apr 2008 11:25, Søren Langelund

 Endnu Én: Selvom anmelderne ikke alle falder i svime over deres letfordøjelige retrotoner, så har min indre 80’er-popdreng et særdeles ømt punkt for den danske duo Nordstrøm. Dårlig smag behøver vel ikke nødvendigvis altid være lig dårlig musik? Duoens kombination af Pet Shop Boys’ synth-electronika-lyd og Love Shops eller Gangways umiddelbare pseudo-poetiske tilgang til pop-lyrik resulterede i hvert fald i det ret fremragende debutalbum Dagdrømmer fra 2006, og nu er efterfølgeren så endelig på gaden.

Titlen er Endnu Én, og heldigvis fortsætter bandet - som titlen antyder - stilen fra debuten. Jo, åbningsnummeret Perfekt – pladens uden sammenligning sprødeste nummer - lægger en mere tungt trance-riff’ende stil for dagen, ligesom tekstuniverset denne gang sågar revser såvel religion som overfladisk forretningsliv. Men i det store hele er det stadig dagligdagens drømme og kærlighedens kvaler, som stadig er i centrum. Naturligvis sat i scene til himmelsk iørefaldende og velpolerede melodier, som har den sjældne kvalitet at fænge ved såvel første som 30. gennemlytning.

Sammenlignet med Dagdrømmer virker teksterne såvel som fremførelsen en anelse mere dybtfølt og melankolsk modnet, hvilket synes at pege mere frem mod Depeche Mode end tilbage mod Pet Shop Boys. Sålænge man ikke ophøjer Endnu Én til årets mest nyskabende eller intellektuelle plade, er der rendyrket keyboard-extravaganza til den store guldmedalje. Har man parkeret den gode smag på den nærliggende tankstation kan man således også med plade nummer to opleve Nordstrøms unikke blanding af lethed og tyngde, der sender slidstærke impulser til både hjerte, hjerne og dansemusklen.

Uden tvivl en af de albums, jeg kommer til at høre mest i år.

Kommentarer

  1. Billige Nike Free
    25. Oct 2012 03:24
    1

    kun store lange ben til at bære balletsko smukke dette? Er ikke nødvendigvis tilfældet.


Introduktion

    28-årig redaktør på TV 2 NEWS, cand.mag. i Medievidenskab fra KU og filmanmelder/skribent beretter om alt fra kultur og kærlighed til dumsmarte debatoplæg og bovlamt brok

I mit øre

Seneste rangerede film

Kalender

« July 2018 »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 

Arkivskabet

Tags

Arkiv

Relaterede