Smartlog v3 » http://soeren.langelund.com » On rotation vol. 23 (Hush - Backroads)
Opret egen blog | Næste blog »

On rotation vol. 23 (Hush - Backroads)

28. Oct 2008 00:45, Søren Langelund

 Backroads: En solbeskinnet majdag tilbage i det herrens år 2006 blev denne blogs mødom taget med et indlæg om en dansk duos skønne debutplade, A Lifetime. Efter den noget skuffende og for glatte opfølger, For All The Right Reasons, er Hush toethalvt år senere nu tilbage i min musikalske bevidsthed med album #3 kaldet Backroads.

Denne gang er det meste af sangene indspillet og produceret på den anden side af atlanten i Los Angeles, og afstanden til de hjemlige rutiner og horisonter synes at have givet bandet ny energi og inspiration.

Vellyden er i hvert fald genfundet i mere end én forstand, og Hush er gået tilbage til den nærgående, vedkommende country/folk-inspirerede pop, som gjorde A Lifetime til et så behageligt bekendtskab. I både tekst- og melodiunivers må det for polerede og pæne, der havde overtaget for meget af For All The Right Reasons, vige, og i albummets smittende og sine steder decideret jagende sange synes hovedtemaet i stedet at være bitter længsel. Efter den fortabte hjemstavn, en forløsning på  barndoms trængsler eller slet og ret den store, svære kærlighed.

I det umiddelbare højdepunkt September Sky vises en poetisk sårbarhed, mens det i single-mulighederne Life is Hell og Where the Sky Meets the Sea er mere lige på hårdt, men begge metoder har hver deres charmer. Selvom det aldrig bliver meterdybt eller skelsættende originalt, viser Hush igen, hvor simpelt og smukt, country også kan være. Ved kort og godt at ramme den gode melodi gang på gang. Som altid er der ingen kartoffeldansk accent over Dorthe Gerlachs mediterende alfevokal (modsat mange andre talentfulde danske sangerinder – ja, Tina Dickow, jeg kigger på dig!), og hun støttes fornemt op af Michael Hartmanns fejlfrie instrumentalisering.

Sammen synes de at have modnet - både som orkester og kunstnere, og selvom det i den afsluttende Don’t Step on Me lyder, at ”Every soul bleeds the same - Every song fades away” er der en langtidsholdbar aura over Backroads, både hvad angår enkeltsange og helhed.

Kommentarer

  1. Nike Shox
    25. Oct 2012 03:27
    1


    denne gangen i 2012 versjon meter grå høy kvalitet semsket skinn på vegne av 80-tallet utseende og høy kontrast h


Introduktion

    28-årig redaktør på TV 2 NEWS, cand.mag. i Medievidenskab fra KU og filmanmelder/skribent beretter om alt fra kultur og kærlighed til dumsmarte debatoplæg og bovlamt brok

I mit øre

Seneste rangerede film

Kalender

« July 2018 »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 

Arkivskabet

Tags

Arkiv

Relaterede