Smartlog v3 » http://soeren.langelund.com » On rotation vol. 7 (Justin Timberlake - FutureSex/LoveSounds / Nordstrøm - Dagdrømmer)
Opret egen blog | Næste blog »

On rotation vol. 7 (Justin Timberlake - FutureSex/LoveSounds / Nordstrøm - Dagdrømmer)

16. Sep 2006 21:33, Søren Langelund

 Justin Timberlake - FutureSex/LoveSounds / Nordstrøm - Dagdrømmer: De sidste mange uger har to kunstnere domineret min iTunes i så stor en grad, at jeg er ved at glemme hvordan musik sådan in general lyder. Genren er pop, og kunstnerne er hhv. poptronens internationale arvtager Justin Timberlake og den danske duo Nordstrøm, der med deres debutalbum ambitiøst forsøger at genskabe dansk pop.

Jeg har tidligere på denne side rost begge kunstnere for deres respektive singleudspil Berlin og SexyBack, og heldigvis er begge albums mindst lige så gode som singlerne lovede.

Justin har skriftet den rene, melodiske pop ud med tungere, mere maskinelle electronica-produktioner og dyriske tekster, og forbilledet synes denne gang mere at være Prince frem for Michael Jackson. På trods af en mangel på de åbenlyse hits og sing-along-melodier fremstår FutureSex/LoveSounds alligevel som et mere helstøbt, mørkt og modent album, der modigt tør at gå i andre retninger end den i øvrigt fremragende debut Justified.

Der er både soul, funk og hiphop at finde i de sprødt-producerede popsange, og de er pakket med stil og selvtillid helt ned til  mindste detalje. Lidt mindre glitter og overflade til fordel for en kende mere substans og hjerte havde ikke skadet, men den nye Justin-stil er alligevel så interessant og gennemført, at Futuresex/LoveSounds fortjener stor og bred opmærksomhed og anerkendelse. Justin er kommet for at blive!

 Kunne man lide Nordstrøms Berlin, så vil man - lige som mig - også have svært ved ikke at falde for hele debutalbummet Dagdrømmer, der som singlen blander en Pet Shop Boys'sk synth-electronika-lyd med Love Shops og Gangways umiddelbare, pseudo-poetiske tilgang til pop-lyrik. Sangenes univers pendler mellem dagdrømmen og natteroderiet, og med en blanding af lethed og tyngde sendes der slidstærke impulser til både hjerte, hjerne og dansemusklen.

De enkelte tracks fungerer både ualmindeligt godt for sig selv og i sammenhæng, og fra de filosofisk fængende og rørende ballader som Spil for Galleriet og Rotation til de uomtvistelige upbeat-hits som Stereo, Natteravn og Velsignede Tøs er der masser af kælen for øregangene. Om en uges tid har jeg fornøjelsen af at opleve Nordstørm live, og med Årest Album (so far) i bagagen kan det vist kun blive stort!

Kommentarer

  1. North Face Jakke
    25. Oct 2012 03:31
    1

    gennem nederdel stykker, lotus blad Chanel designer Karl Lagerfeld i foråret, på den nævnte art i milliarder millioner

Links til dette indlæg

  1. http://images.google.com/imgres?imgurl=http://www.smartas... ( 6. May 2007)


Introduktion

    28-årig redaktør på TV 2 NEWS, cand.mag. i Medievidenskab fra KU og filmanmelder/skribent beretter om alt fra kultur og kærlighed til dumsmarte debatoplæg og bovlamt brok

I mit øre

Seneste rangerede film

Kalender

« July 2018 »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 

Arkivskabet

Tags

Arkiv

Relaterede