Smartlog v3 » http://soeren.langelund.com » Royalt retrospekt
Opret egen blog | Næste blog »

Royalt retrospekt

26. May 2008 10:44, Søren Langelund

 Én brik i et tv-puslespil: Nu er det allerede to dage siden, at prinsen fik sin (skønt nedringede!) prinsesse, men jeg har ikke vænnet mig til, at min telefon ikke i samme grad ringer uafbrudt døgnet rundt eller for alvor fattet, at jeg kan puste ud og slappe lidt af. For de sidste to måneders intens bryllupsforberedelse er uden tvivl det største, mest omfangsrige projekt, jeg har været med til. Utroligt sjovt og lærerigt, men også et enormt puslespil, som vi over 180 TV 2-ansatte har forsøgt at lægge i fællesskab.

Brylluppet har fyldt så meget i min bevisthed de sidste to måneder, at jeg har haft ualmindeligt svært ved at tænke på nogen eller noget andet - hvilket jeg da gerne vil benytte denne lejlighed til at undskylde over for min omgangskreds :-). Jeg har heller ikke orket at skrive om det på bloggen, da jeg har haft svært ved at konkretisere, hvad det præcist var, jeg lavede. Men tillad mig alligevel nu at gøre et forsøg her, for jeg tror, at mit arbejde kan koges ned til fire underoverskrifter:

- Tilrettelæggelse: Jeg tror, jeg var en af de allerførste redaktionelt ansatte, der blev tilknyttet brylluppet og begyndte at tilrettelægge de mange historier og gæster, som skulle bruges i den ti timers lange udsendelse. Det bestod af en masse koordinering med et hav af mennesker, som dels skal overtales og vinkles rigtigt, og dels gerne skal passe ind i udsendelsens forskellige segmenter. Ydermere skulle de mange gæster gerne skaffes, før konkurrenten fik samme ide, og der var mit sønderjyske ophav (jeg stammer fra Møgeltønder) en skøn fordel. Mindre rart var det så i de sidste dage op til brylluppet, hvor vi aflyste et hav af gsæter - deriblandt folk, jeg kender personligt - men tv er og bliver en uregerlig og ubarmhjertig størrelse.

- Research / gravearbejde: Når kongelige skal giftes, er der en masse hemmeligholdte oplysninger, som vi naturligvis gør vores bedste for at finde ud af for at kunne levere den bedste udsendelse. Hvem har lavet kjolen? Hvem skal lave maden? Hvor skal gæsterne overnatte? Hvem kører busserne med gæsterne? Og så videre... Dels oplysninger, som kunne være brugbare for værterne og for oplining af gæster, men også oplysninger af praktisk karakter, som er vigtig for eksempelvis, hvor kameraer m.v. skal stå på indfaldsvejene. Denne del af arbejdet var også spændende om end man skal væbne sig med tålmodighed og ikke så lidt opfindsomhed. Personligt er jeg stadig lidt stolt af, jeg fandt ud af, hvem der skulle lave maden før Billed-Bladet :-).

- Praktisk koordinering: Når der skal sendes ti timers direkte tv, skal der i den grad planlægges en masse i forvejen, og vi bruger meget tid på f.eks. at lave såkaldte adlib-billeder i god tid, så vi kan vise tidligere optagede billeder til relevante situationer i løbet af dagen. På selve bryllupsdagen skal man så være obs på, hvor de forskellige motorcykler og helikoptre skal sendes ud, og også her har vi med et pænt stort puslespil at gøre. Derfor hjalp jeg også lidt til på dette område pga. mit lokale kendskab til egnen og kendskab til de forskellige historier, men det er bestemt ingen hemmelighed, at jeg er glad for, at jeg ikke skulle lægge de fleste af mine kræfter på dette område :-). Selvom der er meget teknik i tv, så synes jeg - som altid - at det mest interessante er den redaktionelt formidlende vej til den levende fortælling.

- Diverse. Sidst men ikke mindst har der naturligvis været en masse småting, som ikke desto mindre også har taget en del tid. Alt fra at koordinere lokale rundture i Møgeltønder for reporterne over at få et boligkvarter til at flage på Jes Dorphs kommando til at skaffe lægehjælp til Natasja Crones betændelsesplagede hals.

Fælles for alle opgaverne har været, at det givet et indblik i en enorm tv-produktion, som jeg er meget taknemmelig for. Jeg er da lidt stolt over at have været med til at få min hjemstavn til at fremstå flottest muligt såvel som at have været en del af TV 2's største enkeltopgave i 2008. Men det vil ikke gøre mig noget, om der går lidt tid inden det næste royale bryllup, og jeg glæder mig nu til at komme tilbage til København og den hektiske hverdag på NEWS :-)...

P.S.: Tillad mig lige til slut at prale lidt med, at vi - heldigvis - slog DR1 i kampen om seerne, jf. denne artikel :-)... 

Kommentarer

  1. LV Damier Ebene
    23. Oct 2012 05:11
    1

    å lansere nye modeller i denne serien av samarbeid med Bexar Goods. The Wander Wonder utforming Baoshen,


Introduktion

    28-årig redaktør på TV 2 NEWS, cand.mag. i Medievidenskab fra KU og filmanmelder/skribent beretter om alt fra kultur og kærlighed til dumsmarte debatoplæg og bovlamt brok

I mit øre

Seneste rangerede film

Kalender

« July 2018 »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 

Arkivskabet

Tags

Arkiv